Bratislavskí gymnazisti zvíťazili v turnaji Slovenskej debatnej ligy

19.03.2012 Celý región

Bratislava 19. marca (TASR) – Trojčlenný tím z bratislavského Gymnázia Metodova v zložení Milan Kovačič, Juraj Kubričan a Terézia Fule zvíťazil na regionálnom turnaji Slovenskej debatnej ligy, ktorý sa počas uplynulého víkendu uskutočnil na Evanjelickom gymnáziu v Tisovci. Najlepšou rečníčkou sa stala Diana Jeleňová z Bilingválneho gymnázia Milana Hodžu v Sučanoch.

"Bol to štvrtý a zároveň posledný regionálny turnaj stredoškolákov v akademickej debate pre západné a stredné Slovensko v tomto školskom roku," uviedol pre TASR Michal Adam zo Slovenskej debatnej asociácie (SDA).

O postup na 13. finálový turnaj Slovenskej debatnej ligy, ktorý sa uskutoční koncom apríla opäť v rokovacej sále Národnej rady SR v Bratislave, bojovalo 21 tímov z rôznych škôl a miest. Hlavnú tému s názvom "Vo voľbách do Európskeho parlamentu by mali kandidovať len celoeurópske strany s celoeurópskymi kandidátkami v jedinom volebnom obvode" poznali tri týždne vopred a mohli si na diskusiu pripraviť súhlasné i protichodné argumenty. Súťažiaci absolvovali ďalšie dve improvizované debaty na témy, ktoré sa dozvedeli iba hodinu pred ich začiatkom.

V trojdňovom programe ani tentoraz nechýbali vzdelávacie a metodické semináre. Lektori SDA študentov oboznámili so základmi politológie, etiky či s prácou najväčších slovenských médií. Tiež sa dozvedeli ako zlepšiť svoje analytické a argumentačné schopností. Organizátori veria, že aj takto prispievajú k budovaniu občiansky uvedomelej a samostatne rozmýšľajúcej vrstvy stredoškolákov.
 

Vyberte región